Over Aangespannen Dag Gilze

Aangespannen Dag Gilze, meer dan alleen paardensport!

Een gezellig dagje uit voor het hele gezin

Stichting Aangespannen Dag Gilze organiseert op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2023 de 27ste editie van de ‘Aangespannen Dag Gilze’. Een uniek tweedaags paardensportevenement, met aan de ene kant de spectaculaire mensport vol actie, spanning en sportiviteit en aan de andere kant een sfeervolle, veelzijdig en gezellig strodorp met een kinderdorp. Paardensportliefhebber of niet, op het terrein aan de Altenaweg (kruispunt Alphensebaan / Nieuwe Maastrichtsebaan) te Gilze is er voor jong en oud weer van alles te zien, te doen en te beleven. De Aangespannen Dag Gilze en het ADG Strodorp zijn gratis toegankelijk en ook het parkeren is kosteloos.

Wat begon als een kleinschalige wedstrijd voor alleen vrienden en bekenden, was na vijf jaar al uitgegroeid tot één van de grootste oefenmarathons in de wijde omgeving. Nadat het evenement in 2007 verhuisde naar een nieuwe locatie, is het anno 2023 een welbekend begrip in de regio. De Aangespannen Dag Gilze is niet meer weg te denken van de evenementenkalender en zeker een bezoekje waard! Paardensportliefhebber of niet, bezoekers zullen verbaasd staan door alles wat dit leuke event te bieden heeft. De hoofdactiviteit is uiteraard de mensport. In een groots opgezette oefenwedstrijd, voor zowel recreanten als bondsrijders, worden deelnemers op de proef gesteld. Er starten verschillende combinaties paarden en pony’s, waaronder enkelspannen, dubbelspannen en vierspannen. De Aangespannen Dag Gilze is als impulsmarathon én samengestelde wedstrijd aangemeld bij de KNHS.

Op zaterdag is het de beurt aan de beginnende wedstrijdmenners en recreanten, met een aparte kinder-/jeugdrubriek. De oefenmarathon op zaterdag bestaat uit de vaardigheid, een wegtraject en vier eenvoudige hindernissen, waarvan één met water.

Op zondag gaan de ervaren wedstrijdmenners en bondsrijders van start. Zij rijden achtereenvolgend een vaardigheidsproef, een wegtraject en zes hindernissen, waaronder de inmiddels bekende ‘waterbak’ en brughindernis. De veterinaire keuring is dit jaar op zondag weer aanwezig en gebleken is dat dit op prijs gesteld wordt door iedereen.

In een breed deelnemersveld met aanspanningen vanuit heel Nederland en België belooft het weer een spannende strijd om het eremetaal te worden.

Dit alles is te vinden op een overzichtelijk hoofdterrein, dat plaats biedt aan alle hindernissen, een tribune, de vaardigheid, een feestschuur, een groot centraal gelegen terras en het ADG Strodorp met kinderdorp.

Het ADG Strodorp

Op het wedstrijdterrein is opnieuw de sfeervol strodorp te vinden, iets kleinschaliger dan afgelopen jaren, maar de bezoekers vinden een gevarieerd aanbod aan stands met diverse modeaccessoires en decoratie tot ruiterbenodigdheden, sieraden en heerlijke ambachtelijke versnaperingen, er staat voor ieder wat wils! Uiteraard ontbreekt ook het speciale kinderdorp niet, dit jaar weer op het hoofdterrein nabij de tribune. De kinderen kunnen zich gratis vermaken met onder andere springkussen, zandbak, knutselen en uiteraard ontbreekt de kinderboerderij niet.

Kortom een leuk en gezellig dagje uit voor iedereen aan het eind van de zomervakantie!